Teljes kiőrlésű sós ropogós

Ha vendégségbe érkező gyerkőcöknek szeretnél egy egészséges ropogtatnivalót kínálni, vagy csak épp a saját lurkóidat lepnéd meg vele, íme egy egyszerű recept. Tudod, a jelszó még mindig:  gyorsan, de finomat!  😉

Keverőtálat elő! És csak öt hozzávalóra lesz szükséged!

Teljes kiőrlésű sós ropogós

IMG_20150820_062819Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt (én fele-fele arányban használtam teljes kiőrlésű és sima búzalisztet)
  • 25 dkg RAMA
  • 1 kis doboz tejföl
  • 1 púpozott kávéskanál só

A hozzávalókat gyúrd össze, azonnal nyújthatod is jó vékonyra. IMG_20150820_062724Derelyevágóval/pizzavágóval tetszőleges csíkokat vágj a tésztából és helyezd őket sütőpapírral bélelt tepsibe. Előmelegített sütőben 200 °C-on kb. 10 percig süsd, akkor jó, amikor kicsit kezd barnulni, de vigyázz, mert könnyen megég!

És ennyi!  😎

Ugye milyen egyszerű? Próbáljátok ki! Fogd be a kis kuktákat is, hidd el, élvezni fogják!  😀

Azért néhány aprócska részletre felhívnám a figyelmet a képeken, bár gondolom kiszúrtátok.  😉

IMG_20150820_061957Nos, ha gyerekekkel süt-főz az ember, akkor azért egy-két dologra mindenképp fel kell készülnie. A egyik, hogy a  liszt sosem elég.  😈 Érdemes rápillantani a gyúródeszkára Dönci szerint indokoltan halmozott lisztmennyiségre. Vááááá!

Másrészt minden egye mozzanata az alkotásnak sokkkkkkal tovább tart, mintha egyedül álltunk volna neki! (lásd. felesleges liszt feltakarítása sem volt benne az eredeti tervben).

Harmadrészt az eredmény sem lesz gasztro-show-ba illően tökéletes.  Ahogy Gergő pakolta a rudakat a tepsibe, ujjacskáival megnyomta  a széleket.

De én azt mondom, itt a lényeg maga a közös munka, hogy együtt készítjük el a sütit. És a gyerekek nagyon büszkék ám a saját maguk alkotta ételekre!

Úgyhogy a szlogen, hogy gyorsan, de finomat, akkor igazán helytálló, ha Te egyedül készíted el a sós ropogóst. De ugye a gyerekzsivajban más szempontok is érvényesülnek?!

Gyúrjatok, formázzatok, süssetek, kóstoljatok EGYÜTT!

Jó étvágyat!  😀  😀  😀

Mentés

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2015

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*