Természetes gyógymódok meghűlésre

Természetes gyógymódok meghűlésre

A mai bejegyzésben természetes gyógymódokat ajánlok kismamáknak, szoptatós anyukáknak, illetve mindazoknak, akik amíg csak tehetik, elkerülik a gyógyszereket.  😎

Minden kismama sikítófrászt kap a betegségeknek már a gondolatától is, hiszen egyrészt aggódnak születendő gyermekük egészségéért, másrészt jól tudják, hogy várandósan igencsak behatárolt a lehetőségek száma, már ami a patikai készítményeket illeti.

A helyzet ugyanez a szoptatós anyukákkal is, mivel az anyatejjel minden hatóanyag bejut a baba szervezetébe is, ezért az anyukák csak nagy odafigyeléssel szedhetnek gyógyszereket.

Ám mivel lassan beköszönt az ősz, így nem árt előre felkészülni. És a bejegyzésnek egyébként már sajnos most aktualitása van… Én nemrég összeszedtem valamit, pontosabban engem is elkapott az a bizonyos özönvízszerű eső kb. két hete a városban, alaposan átáztam és átfáztam, mire hazaértem és másnapra már kapart is a torkom…

Úgyhogy segítségül hívtam a természet patikáját és most megmutatom, milyen természetes gyógymódokat ismerek. Elárulom, nem döntött le lábamról a rossz nyavalya, két nap alatt túl voltam az egészen!  😀

  1. meghűlésregyerekzsivaj2Langyos sós vízes gargalizálás

Ezt a módszert még nagymamámtól tanultam vagy ezer éve. Ahogy legelőször érzem, hogy kapar a torkom, már melegítem is a pohár vizet, beleteszek egy kávéskanál sót, aztán gargalizálok vele. A műveletet én akár kétóránként is ismételem, amíg csak nem érzek javulást.

2. Gyömbértea 

meghűlésregyerekzsivaj3A gyömbérgyökérből készült főzetet már a megfázásos időszak kezdetén elkezdheted inni megelőzésképp, mert fertőtenítő, immunerősítő hatása lévén talán ki tudod védeni a mindenféle nyavajákat. Ha mégis elkap valami, főzz egy kancsó gyömbérteát (kb. két ujjnyi gyökeret pucolj meg, darabolj fel, ez mehet a kancsó aljára, rá a forró víz). Amikor már langyosra hűlt, akkor adj hozzá mézet és citromot. Nagyon finom és tényleg segít gyorsabban legyőzni a meghűlést!

3. Hagymatea

meghűlésregyerekzsivaj4Szintén nagymamáink korából való népi orvoslási módszer a hagymatea készítése. A vöröshagyma leveléből készített tea kiválóan csillapítja a köhögést. Mézzel ízesítsd!

meghűlésregyerekzsivaj64. Hársfatea

Lázas állapot esetén izzasztó hatású, köptető tea, fokozza a szervezet védekezőképességét.

5. Kakukkfűtea

Légúti betegségek esetén kiváló köhögéscsillapítóként ismert, fertőtlenítő hatású tea, mézzel ízesítve nagyon finom!

6. Csipkebogyótea

meghűlésregyerekzsivaj5Immunerősítésre javaslom, a betegség által legyengül szervezet hamarabb erőre kap, ha egy kicsit megtámogatjuk plusz C-vitaminnal. Ennek egyik formája a csipkebogyóból készült tea, amely erősítő, üdítő hatású. A bogyókat csak áztatni lehet, de felforralni nem szabad a teát, mert elvész a hatóanyag a forralás hatására!

+EGY TIPP: pihenés

Tudom, hogy kisgyerekkel nem teheted meg, hogy egész nap az ágyban fekszel és pihengetsz, de ha még csak várandós kismama vagy, akkor feltétlenül élj a lehetőséggel. A szervezet gyorsabban túljut a betegségen, ha hagyjuk pihenni, töltekezni. Kisgyermekes anyukák ezt úgy tudják megoldani, ha ők is lefekszenek a gyerekek délutáni alvásidejében, vagy akár napközben is ledőlhetnek pár percre (legalább egy gyógytea elkortyolgatásáig), amíg a gyerekek elmerülnek a nagy legóépítésben/babakonyházásban.

Este pedig mindenképpen javasolt korábban ágyba bújni!   😀

Kívánom, hogy kerüljön el Benneteket a megfázás, meghűlés jóóóóó messzire, ám ha mégis elkaptok valamit, a fenti természetes gyógymódok segítenek majd könnyebben átvészelni a nehéz napokat!

Egészségetekre!

Mentés

Write a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

%d blogger ezt szereti: