VENDÉG A GYEREKZSIVAJ: Balogh-Kobzos Judit

VENDÉG A GYEREKZSIVAJ: Balogh-Kobzos Judit

Ebben a sorozatban inspiráló vállalkozónői történeteket mutatok be az indulásról, a kezdeti nehézségekről, az első sikerekről! 

Ismerd meg most Balogh-Kobzos Juditot és a GlamOriginal by Nature márkát!

Mivel foglalkozol Judit? Mutasd be a kérlek a vállalkozásodat!

Természetes alapanyagokból készítek sminktermékeket, hogy ne kelljen aggódni ha a gyerek megpuszil, vagy, hogy káros anyag szívódik fel a bőrön keresztül. Minden terméket kézzel készítünk, gondosan válogatott, és folyamatosan ellenőrzött alapanyagokból, amiből ha lehet a biot részesítjük előnyben. A termékekben, a bolti sminktermékekkel ellentétben nincs erős tartósítószer, csak olyan, ami a natúrkozmetikumokban elfogadott, nincs benne kőolajszármazék, mesterséges színezék, pálmaolaj. Hivatalosan is állatkísérlet-mentesek vagyunk.

 

Kihez, kiknek szól a terméked, szolgáltatásod? 

Termékeinket minden egészségtudatos nőnek ajánljuk, főleg édesanyáknak már a baba várás időszakától. Rövid videóinkkal igyekszünk segíteni, hogy a sminkelés folyamata ne vegyen igénybe sok időt.

 

Honnan jött az ötlet? Hogyan indult ez az egész? 

10 évig légiutas kísérőként dolgoztam, és akár 10-12 órát is sminkben kellett töltenem. Mikor betöltöttem a 30-at, kezdett előtérbe helyeződni az egészségtudatosság. Így mindent lecseréltem otthon, a tisztító-, és tisztálkodószereket, de a sminkkel nem boldogultam. Vagy nem olyan volt az összetétele, amit ígért, vagy drágának találtam, vagy csak egyszerűen nem találtam megfelelő színt. Így egyik reggel kipattant a fejemből, hogy ha nincs, akkor nekem kell megcsinálnom. Innen indultunk el ezen a hosszú úton.

 

Mikor kezdtél el foglalkozni vele? 

Lassan 3 éve kezdtük a termékfejlesztést, amit munka mellett csináltunk, így viszonylag lassan haladtunk, de megérte a befektetett időt, és energiát. Sokszor nagyon nehéz volt, már majdnem föladtuk, de valahonnan mindig jött egy ötlet, hogy hogyan lehetne tovább menni. Közben jól is szórakoztunk, mikor valami nem várt módon nagyon nem sikerült, akkor könnyesre nevettük magunkat. A webshop lassan egy éves lesz. Még baba előtt vagyunk, de a motivációban ez is benne volt, hogy mikor édesanya leszek, már ne kelljen repülnöm, azért az mégis csak egy 364nap/ éves elfoglaltság.

 

Előtte mivel foglalkoztál, milyen volt a váltás? Hogyan élted meg?  

Légiutas kísérő voltam, és szívvel-lélekkel csináltam, így elég nehezen éltem meg a váltást. Tudtam, hogy ezt én akartam, és hogy ebbe is mindent bele adok, olyan mintha az első gyerekem lenne, de mégis rossz volt elbúcsúzni egy közegtől amit oly jól ismertem, és szerettem. Sokáig, főleg míg külföldön éltem ez kötötte le minden időmet.

 

Hogy ment a kezdet? 

Még mindig a kezdetben vagyok. Nem áltatok senkit, nagyon nehéz. Ugyanakkor rengeteg új dolgot tanulok, amire előtte nem is gondoltam, hogy érdekel. Rengeteg új emberrel ismerkedem meg, és ezek remek dolgok. Főleg mikor egymást támogató közösségre lelek. Próbálok a kis sikereknek is nagyon örülni, mert azt magam értem el, és nem egy főnök mondta meg, hogy mit kell csinálni.

 

Mik voltak a legnagyobb kihívásaid?  

A termékfejlesztés mindenképpen egy kihívásokkal teli időszak volt. Mindig úgy kezdtük a napot, hogy az előző heti fejlesztést megbeszéltük, hogy mi jó, és mi nem a termékben. Ekkor jött az ötletelés, hogy tegyünk bele még 0,1g valamit, akkor már tuti jó lesz. Hát nem lett, és ezekből a pici ötletekből állt össze 2 év alatt a 11 féle termék.

A következő kihívás, amin nagyon sokat dolgoztunk, az a termékek arculata, a tégelyek, hogy honnan rendeljem, de ezek is megoldódtak végül, és nagyon izgalmas volt látni, hogy az álmom hogyan valósul meg, hogyan lesz szép lassan kézzel fogható termék.

Mik az első sikereid?   

A pozitív vevői visszajelzések, hogy egyre több a visszatérő vásárló, hogy egy bolthálózatba bekerültek a termékeim,és egyre többen bizalmat szavaznak a termékeimnek

 

A családod hogy fogadta a vállalkozásodat, támogatnak?

A férjemtől, és a testvéremtől rengeteg támogatást kapok, a szüleim inkább a háttérből drukkolnak.

 

Mi a legnagyobb tanulságod a vállalkozói léttel kapcsolatban? 

Hogy ez sem könnyebb, vagy kevesebb időt igénylő munka, mint egy multinál dolgozni, de itt legalább tudom, hogy magam, és a családom miatt csinálom, és nem azért, hogy xy vezetőnek több pénze legyen. Itt a saját álmomat valósítom meg, nem másét!

 

Van valami, amit másképp csinálnál, ha újra kezdenéd? 

Persze, olyan szerintem nincs, hogy valaki az első perctől kezdve tökéletesen csinálja a vállalkozását, főleg, ha az az első. Nekünk is volt, amire nemet kellett mondani, pedig jó lett volna megcsinálni. Ezt el kell fogadni, és tanulni a hibákból. Ha valahol falba ütközik az ember, akkor arra nem kell menni, majd jön másik lehetőség.

 

Mi  a legmerészebb álmod a vállalkozásoddal kapcsolatban? 

Szeretnék egy bolthálózatot nyitni, egy kis extra csavarral!

 

Sok sikert kívánok Judit a munkádhoz!   

 

Judit oldalát itt találjátok: https://www.glamoriginal.hu/

 

Ha édesanyaként Te is azon gondolkozol hogy vállalkozást indíts, vagy szeretnéd sikeresebbé tenni meglévő vállalkozásodat, nézd meg, miben tudlak segíteni!        [maxbutton id=”2″ ]

 

 

%d blogger ezt szereti: