VENDÉG A GYEREKZSIVAJBAN: Gyarmati Bea

VENDÉG A GYEREKZSIVAJBAN: Gyarmati Bea

 

Ebben a sorozatban vállalkozó anyukák mesélnek az indulásról, a kezdeti nehézségekről, az első sikerekről és arról, hogy hogyan tudnak dolgozni gyerekek mellett/mellől, hogyan menedzselik az életet dolgozó nőként!

Ismerd meg most Gyarmati Beát és a ChangeMyLife-ot!

 

Mivel foglalkozol, Bea? Mutasd be kérlek a vállalkozásodat!

Gyarmati Bea vagyok, táplálkozási és életmód-tanácsadó, hormonegyensúly tanácsadó és edző. Spinracing illetve funkcionális edzéseket tartok (TRX jellegű, illetve köredzés), nyújtást, valamint hasizomregeneráló tornát. (LoveYourBelly)

Kihez, kiknek szól a szolgáltatásod?

Elsősorban édesanyáknak, szülőknek, családoknak, kis lépésekkel nagy eredmények. Előadások, személyes tanácsadás, mozgásprogram is szerepel a repertoárban, kiemelten foglalkozom a szülőkön keresztül a gyermekek egészséges étkeztetésével, illetve az elfoglalt anyukák helyes táplálkozásával minimális időráfordítással, valamint segíteni tudok a felmerülő hormonális problémák természetes megoldásában is.

Mit ad neked a ChangeMyLife?

Rólad, kizárólag Neked szól, hogy ne kelljen saját magadon próbálgatni a különböző kúrákat, étrendeket, módszereket!

Ha elakadtál a diétáddal, nem fejlődsz megfelelően, pedig sokat sportolsz, vagy éppen kisebb táplálkozással összefüggő egészségügyi problémád akadt, amit megfelelő étkezéssel (orvosi vizsgálatot követően) befolyásolni tudunk.

A táplálkozási tanácsadás során először megvizsgálom a vendég életmódját, táplálkozási hibáit és célját(táplálkozási napló, illetve online kérdőív, végül személyes, vagy online konzultáció során). Ezt követően az egyéni szükségletek (életmód, mozgásprogram, általános napi tevékenység, sport módja és időtartama) figyelembe vételével személyre szabott javaslatokat küldök, és az egyéni ízlést, szokásokat is tartalmazó étrendet állítok össze.

Honnan jött az ötlet? Hogyan indult ez az egész?

Éveken át pedagógusként dolgoztam, kisiskolásokat tanítottam, így családokkal kerültem kapcsolatba. Mellette edzéseket tartottam minden korosztálynak, azzal a céllal, hogy a szabadidősport életminőség javító hatásait megismertessem velük. A vendégeim zöme mára a barátom lett. Párhuzamosan kezdtem el komolyabban foglalkozni az étkezéssel is, hiszen igazi eredmények csak a teljes életmód változtatás hatására mennek végbe. Sok év tanulás után fogtam bele az egyéni tanácsadásba, már a kisfiam születése után. Két gyermekem van, nagy korkülönbséggel, kétszer szoptattam viszonylag hosszú ideig. Személyes tapasztalataimat is felhasználom a munkám során, hiszen én is híztam, fogytam, fáradt és kialvatlan voltam, kevés időm volt, és néha semmi energiám. A mozgás és a helyes, személyre szabott táplálkozás megváltoztatta az életemet, minél többet tudtam, annál jobb lett az életminőségem, és persze szinten tartom a súlyomat is, úgy, hogy közben sokat, és jókat eszem. Ezt szerettem volna továbbadni a vendégeimnek, majd sok más édesanyának, apukának, leendő szülőnek, kis- és nagyobb kamasznak, helyét kereső egyetemistának. Jelenleg előadásokat is tartok, hogy minél szélesebb körhöz eljusson az, amiben hiszek, és amit az egész életemmel, és a gyermekeim életével is képviselek. Sokat dolgozom, de minden pillanatát élvezem a munkámnak, hiszen csak azt teszem, amit maximálisan képviselni tudok, ami szerint magam is élek. Teljes figyelmemmel fordulok az emberek felé, bízom bennük, és bízom abban is, hogy elindítok egy olyan változást, aminek hatására sokkal jobb lesz az életük minden területe, a külső változásokkal együtt. A mai napig folyamatosan tanulok, és minden nap rácsodálkozom, milyen tökéletes az emberi szervezet, és milyen egyedi sajátosságokat kell figyelembe venni mindenkinél, ahhoz, hogy elérjük a legjobb eredményt.

Előtte mivel foglalkoztál, milyen volt a váltás, hogy élted meg?

Közoktatásból vállalkozóvá válni nem egyszerű. Olyan alapvető dolgokat éltem meg nehezen, mint pénzt kérni másoktól a szolgáltatásomért. Nagy kihívás volt még a marketing, az önmenedzselés, ez is folyamatos tanulás.

Milyen volt a kezdet?

Mivel fokozatosan haladtam, lépésről lépésre, ezért nem volt nagy váltás az életemben. A második gyermek születése után akadtak nagyobb nehézségek, mivel nem mentem vissza főállásba, nagyobb volt a felelősség. Kicsit átestem a ló túloldalára, időben, energiában túl sokat fektettem bele, ami nem tett jót a családunknak. A stressz megbetegít, továbbá a gyerekeimnek nagyobb szüksége van rám, főleg, hogy jelenleg az egyik kiskamasz, a másik dacos 3 és fél éves, így mostanra kezd beállni az egyensúly. Ez már tudatos, de kellett idő, mire sikerült beletanulni ebbe a fajta életbe, és elengedni a kevésbé fontos dolgokat.

Mik voltak a legnagyobb kihívásaid?

Az időbeosztás, illetve, hogy egyedül kell 6 ember munkáját végeznem. ( A munka fizikai oldala, a marketing, blog, kapcsolatok ápolása, további kapcsolatok kiépítése, bővítés…). Ez sokáig iszonyatos stresszfaktor volt. El kellett döntenem magamban, mi az igazán fontos, és jobb időbeosztást készíteni. Ha az ember maga osztja be az idejét, hajlamos elúszni vele. Talán már jó úton járok…  🙂

Mesélj az első sikereidről!

Itt a sikerek folyamatosak, hiszen emberi kapcsolatra épülnek. Legnagyobb sikereimnek azokat a majdnem barátságokat tartom, amiket munkám során szereztem, és a közössséget, ami egyre bővül. Fantasztikus emberekkel vagyok körülvéve, nagyon szeretem, hogy ez megadatott.

A családod hogyan fogadta a vállalkozásodat, támogatnak?

Nem volt egyszerű. Megint csak az időbeosztás miatt, sokáig arról szólt az életünk, hogy te most ide jössz, ezt a gyereket ide viszed, azt oda, én ide megyek, egyikért oda, ezt te intézd el, azt én…

A párommal két öntörvényű ember kapcsolódott össze, ezt is helyre kellett tenni idővel. Ebben az is sokat segít, hogy a kisebbik is már óvodás, tehát egyre könnyebb vele programokat intézni.

Mesélj kicsit a családodról!

Két remek gyermekem van, Anna 2006. februári, most felvételizik 6 osztályos gimnáziumba. Kitűnő tanuló, sportol, remek kislány. Lassan kamaszodik, előjöttek az egymásnak feszülések, tanulom ezt is!

Levi 2014. júliusában született, örökmozgó, akaratos, fényesen okos kisfiú. Örökölte mindkettőnk makacs természetét. Imádnivaló egyéniség. Másfél évesen folyékonyan beszélt, azóta is magyaráz, rendületlenül. 🙂

A párommal az oktatásban ismerkedtünk meg, ő vezette azt az általános iskolát, ahol tanítottam. Szintén mellékállásban kezdte a vállalkozását, ami azóta remekül megy, már ő is kizárólag ezzel foglalkozik. Cége biológiai minták szállításával foglalkozik szerte az országban, kiválóan csinálja. Több őssejtes céggel szerződött, valamint a Kaáli Intézettel, a HumánCellel, illetve a Synlabbal.

Igazi kihívás otthonról dolgozni, hisz mindig a szemünk előtt van a mosatlan… 🙂 Milyen praktikád van, hogy haladj is a munkával és otthon is rend legyen? Hogyan osztod be a napodat?

Nehezen! Meg kellett tanulnom hazajönni, és csinálni. 🙂 Eleinte jöttem-mentem, bevásároltam, ügyeket intéztem, közben benéztem ide-oda, és éjszaka dolgoztam. Az eredmény: legyengült immunrendszer, és türelmetlenség a gyerekek felé… Tudatosan kellett váltanom.

Mi a legnagyobb tanulságod a vállalkozói léttel kapcsolatban?

Csinálni kell, folyamatosan, és keresni kell azokat az embereket, akikkel egymást tudjátok segíteni! Az emberi kapcsolatok a legfontosabb befektetései ennek a munkának!

Van valami, ami másképp csinálnál, ha újra kezdenéd?

Nincs!

Mi a legmerészebb álmod a vállalkozásoddal kapcsolatban?

Saját komplexum, termekkel, irodával, és országos online tanácsadások.

Mit üzensz azoknak az anyukáknak, aki most szeretnének vállalkozást indítani gyermek mellett vagy GYES után? Milyen tanácsod van számukra?

Keressék a tapasztalt vállalkozókat, és ne féljenek kérdezni. Magam másfél évig tagja voltam egy BNI csoportnak (a párom a mai napig), ez rengeteget segített a kezdeti nehézségekben, hiszen itt tanultam meg, mit hogyan kell, érdemes csinálni.

Kívánok sok sikert, megvalósult terveket és álmokat a munkádban, na és persze a magánéletben is!

Köszönöm szépen!

FIGYELEM! Bea a gyerekzsivaj Online Anyaklub partnere is, online szolgáltatásából (táplálkozási és életmód-tanácsadás, hormonegyensúly tanácsadás, valamint diétás programok, életmódváltó programok) 20 % kedvezményt biztosít az anyaklub tagoknak! 🙂

GYARMATI BEA OLDALÁT ITT TALÁLOD!

FACEBOOKON ITT TUDHATSZ RÓLA TÖBBET!

AZ ONLINE ANYAKLUBBA ITT TUDSZ JELENTKEZNI!

Ha édesanyaként Te is azon gondolkozol hogy vállalkozást indíts, vagy szeretnéd sikeresebbé tenni meglévő vállalkozásodat, nézd meg, miben tudlak segíteni! [maxbutton id=”2″]

 

 

 

 

%d blogger ezt szereti: