VENDÉG A GYEREKZSIVAJBAN: Székely-Horváth Rita

VENDÉG A GYEREKZSIVAJBAN: Székely-Horváth Rita

Ebben a sorozatban vállalkozó anyukák mesélnek az indulásról, a kezdeti nehézségekről, az első sikerekről és arról, hogy hogyan tudnak dolgozni gyerekek mellett/mellől, hogyan menedzselik az életet dolgozó nőként!

Ismerd meg most Székely-Horváth Ritát és a Bowen Technikát!

Mivel foglalkozol Rita? Mutasd be a vállalkozásodat!

Hivatásom és egy nagy szerelem az életemben a Bowen-technika, mely egy dinamikus izom és kötőszöveti technika. A technika lényege: minimális apró fogásokkal stimulálni a test öngyógyító folyamatainak beindítását, helyreállítani a testi-lelki egyensúlyt.

A Bowen-technika nem betegségeket kezel, nem egy panaszra fókuszál, hanem a testben kialakult feszültségállapotokat oldja. Az egész testet behálózó kötőszövet- és az idegrendszeren keresztül a test minden szervrendszerére pozitív hatással van: javítja a szervezet vér- és nyirokkeringését, az izületek, izmok állapotát, a tápanyagok felszívódását, optimalizálja a hormon-, a kiválasztó- és az idegrendszer működését és a méregtelenítés hatékonyságát.

Kihez, kiknek szól a terméked, szolgáltatásod?

A Bowen-technika minden korosztály számára ajánlott, újszülöttektől az idősekig.

Honnan jött az ötlet? Honnan indult ez az egész?

2015. nyarán mikor a kisebbik fiam 1 éves volt, az egyik barátnőm ajánlotta nekem a technikát stresszoldás gyanánt. Akkoriban nem voltam a topon. 4 éve nem aludtam ki magam, a kicsim 1 évesen is 1-2 óránként kelt éjjel és csak ringatva tudtam visszaaltatni. Nagyon fájt a bal csípőm és a már 18 éves koromban műtött térdem újra rendszeresen kificamodott, ezért újra akarták műteni.

Tettem egy próbát. Hihetetlen volt számomra, hogy az első alkalom után, nem ficamodott ki többet a térdem.

Mikor kezdtél el foglalkozni a technikával?

2-3. alkalom után kezdtem azon gondolkozni, mi lenne, ha megtanulnám én is ezt a technikát, hiszen fájdalommentesen, gyógyszerek nélkül tudnék segíteni a szeretteimnek. Ez volt az elsődleges cél. Aztán továbbgondolva megszületett bennem egy távlati terv, ha letelik az itthon töltött 2×3 év, nem kellene vissza mennem dolgozni, lehetnék a magam ura, úgy osztanám be az időmet, ahogyan nekem és a családom számára ideális.

Mivel évente csak egyszer indul Magyarországon Bowen-képzés és az is több hónapos időszak, ezért nem volt vesztegetni való időm. 2016. január elején már a tanfolyamon ültem.

Előtte mivel foglalkoztál, milyen volt a váltás, hogy élted meg?

Érdekes, mert soha semmi közöm nem volt se az egészségügyhöz, se természetgyógyászathoz. Tanítói végzettséggel 2 év után létszámcsökkentés miatt elhagytam a pályát, akkor költöztem Pásztóról Budapestre szerencsét próbálni. Az ország egyik legnagyobb szerszám nagykereskedelménél dolgoztam az ügyvezető asszisztenseként és onnan mentem 6 év „szabadságra”, hogy a gyermekeimnek szenteljem minden időmet.

A nagy váltás inkább akkor következett be, amikor várandósan abbahagytam a munkát. Reggel 7-től estig dolgoztam, előfordult, hogy hétvégén is. Szerettem, mert változatos volt. A napi feladatok mellett rendezvényeket szerveztem, marketinggel foglalkoztam, felvételiztettem, képzéseket szerveztem. Nagyon pörgős munkaköröm volt. És akkor jött az otthonlét. Nem kellett többet kisminkelten, élre vasalt naciban, blúzban dolgozni mennem. Azt már akkor is tudtam, hogy ez a munkakör nem kisgyermekes anyukának való… A Bowennel igazából vállalkozásszerűen nem régóta foglalkozom, hiszen csak szeptemberben kezdte a kisfiam az ovit.

Milyen volt a kezdet?

Mint mondják, minden kezdet nehéz. Nekem is az. Olyan dolgot kell megismertetnem az emberekkel, meggyőzni őket, próbálják ki, ami még Magyarországon nem ismert. Összesen kb. 200 bowen alkalmazó tevékenykedik az országban. A Dévény-módszerről már minden anyuka hallott, a Bowenről jó esetben tízből egy, pedig nagyon hatékony és ami biztos, hogy gyengédebb a gyerekek szempontjából.

Mik a legnagyobb kihívásaid?

A legnagyobb és folyamatos kihívás, úgy felvirágoztatni a vállalkozásom, hogy biztos keresetet nyújtson.

Mik az első sikereid?

A legfontosabb az, hogy a gyerekek 2 éve nem kaptak antibiotikumot, pedig előtte volt, hogy havonta írta fel a doktornő, mert a nagyfiam mindent hazahozott az oviból sajnos. Ha valami kezd kialakulni náluk, kezelem őket és volt, nincs. Jó érzés, ha fáj valamijük, ők jönnek oda: – anya megkezelsz?!

De minden kis apró javulást a klienseimnél is sikerként élek meg. Fantasztikus érzés segíteni, főleg, ha az illetőnek komoly fájdalmai múlnak el általam.

Kezeltem már bútorboltban és az oviban is. 🙂

A családod hogy fogadta a vállalkozásodat, támogatnak?

A párom nagyon szkeptikus az ilyen dolgokat illetően semmi hasonlóban nem hisz, de egyszer sem kérdőjelezte meg a döntésemet. Első pillanattól mellém állt és segített a megvalósításban. Ő volt az, aki mert az elején nagyban gondolkodni, amikor én még tele voltam kérdésekkel, aggodalmakkal és ő már a kezelő kuckómat tervezte a kert végébe.

A gyerekek nagyon aranyosak, ha megkérdezik tőlük mivel foglalkozom, azt mondják gyógyítok, vagy csak annyit anya kezel.

Hogyan tudod mindezt gyerek(ek) mellett menedzselni, mikor van rá időd?

Így, hogy én osztom be az időmet is nehéz, hiszen ők hozzászoktak, hogy eddig nem dolgoztam, csak nekik éltem. Szerencsére nem tudják milyen az mikor mindkét szülő reggel 7-kor indul dolgozni és épp, hogy beesnek a gyerekekért ovi zárás előtt.

Amikor csak tehetem, próbálom délelőttre szervezni az időpontokat, a munkáimat. Igyekszem már alvás után haza hozni őket, de nyilván az a cél, hogy minél több kliensem legyen és sokan csak munka után érnek rá.

Ilyenkor van, hogy kompenzálok és már ebéd után elhozom őket. Szoktam is nekik mondani, értékeljék, hogy sokat lehetünk együtt.

 

Mesélj kicsit a családodról!

A párommal mindketten vidékiek vagyunk, csak az ország két végéről. Két gyönyörű kisfiunkkal éljük a mindennapjainkat. A nagyobbik idén ősszel kezdi a sulit, ami ismét egy újabb kihívás lesz majd az életünkben.

Igazi kihívás otthonról dolgozni, hisz mindig a szemünk előtt van a mosatlan… 🙂 Milyen praktikád van, hogy haladj is a munkával és otthon is rend legyen? Hogyan osztod be a napodat?

Mivel nem napi 8 órában dolgozom, így szerencsére jut idő arra, amire szeretném, na nem magamra MÉG!, hanem a ház körüli teendőkre, bár így is mindig úgy érzem időhiányban vagyok. Reggel elviszem a srácokat az oviba, utána romeltakarítást végzek, aztán jöhet a munka. Mivel még elég friss a dolog, ki kell dolgoznom egy stratégiát, hogyan szerezhetek újabb klienseket, például el fogok járni egészségnapokra, hogy minél többen megismerjenek.

És a Bowen egy élethosszig tartó tanulási folyamat ezért folyamatosan járok képzésekre.

Mi a legnagyobb tanulságod a vállalkozói léttel kapcsolatban?

Talán az, hogy nem várhatjuk, hogy az ölünkbe hulljanak a sikerek, tenni kell érte. És véletlenek nincsenek!!! Sosem gondoltam volna, hogy egyszer alternatív gyógyászatra adom a fejem… és életem egyik legjobb döntése volt.

Mi a legmerészebb álmod a vállalkozásoddal kapcsolatban?

Szeretném, ha annyi kliensem lenne, hogy csak hetekkel előre tudjak időpontot adni és gondolkozom azon, hogyan tudnám megoldani, hogy otthon, a szülővárosomban is kezelhessek hetente, kéthetente 1 napot.

Van még egy eddig nem említett dolog, amin dolgozom. Ami eddig hobbi volt az életemben, azt szeretném bevenni a vállalkozásomba, mert úgy gondolom jobb több lábon állni, ez pedig az egyedi, személyre szabott, ajándékok, dekorációk készítése. Erre létrehoztam már egy Facebook csoportot Rita Kreatív Ajándék néven. Nagyon jól megfér egymás mellett a két dolog, amikor nem a Bowennel foglalkozom, vagy esténként kikapcsolódásként, ha már a fiúk alszanak, akkor kreatívkodom.

Mit üzensz azoknak az anyukáknak, aki szeretnének vállalkozást indítani gyermek mellett vagy GYES után? Milyen tanácsod van számukra?

Merjenek nagyot álmodni és kipróbálni magukat!

Kívánok sok sikert, megvalósult terveket és álmokat a munkádban, na és persze a magánéletben is!

Köszönöm szépen!

A BOWEN-TECHNIKÁRÓL ITT TUDHATTOK MEG TÖBBET!

 

Ha édesanyaként Te is azon gondolkozol hogy vállalkozást indíts, vagy szeretnéd sikeresebbé tenni meglévő vállalkozásodat, nézd meg, miben tudlak segíteni! [maxbutton id=”2″ ]

 

 

 

%d blogger ezt szereti: